Grannsamverkan: Information från Närpolisen Haninge. Om ni råkar ut för något av nedanstående – kontakta polisen.

Ventilationsmannen
– En man som uppger att han ska kontrollera ventilationen. Visar snabbt upp ett papper medan han talar i mobiltelefonen och tränger sig in i huset. Förekommer oftast i äldreboenden.

Halsband/kedja
– Två kvinnor som talar med utländsk brytning går fram till en person som har halsband/kedja och frågar om hjälp av något slag. I samband med detta sätter den ena på den tilltalade personen ett halsband och eventuellt andra smycken. När den tilltalade inte vill ha halsbandet/kedjan och får hjälp att ta av det så försvinner även det egna halsbandet/kedjan.

Reklamblad
– Två personer går och lägger reklamblad i brevlådorna i villa och radhusområden i Haninge. Samtidigt med utdelningen har man väldigt stort intresse för husen och omgivningen.

Klädförsäljning
– Försäljning av kläder från en bil på parkeringsplatser. Mannen uppger att han varit på en klädmässa som representant för en stor Italiensk firma. Han ska nu åka hem men har för mycket kläder kvar och vill därför sälja dessa. Kan vara allt från skinnjackor, kostymer, skjortor m.m.

Asfalt- och plattläggare
– Irländska/Engelska asfalt- och plattläggare har åter kommit till Haninge. Undvik att anlita dessa. Ni kan råka illa ut. Oftast är arbetena undermåliga. Man saknar eller har förfalskad F-skattsedel. Om någon olycka skulle ske i samband med arbetet kan ni bli skadeståndsskyldiga.

Kommentera